TV raspored

 • 00:45

  23. može

  Tajne muzeja - Sezona 3

  Smitsonijan, koji je 1846. osnovao naučnik po imenu Džejms Smitson, predstavlja najveći muzej i istraživački kompleks na svetu, u kome je izloženo skoro 137 miliona vrsta i artefakata.

 • 01:40

  23. može

  Tajne muzeja - Sezona 3

  Kolekcija Nacionalnog pomorskog muzeja omogućava posetiocima da saznaju o poreklu britanskog pomorstva, njegovih uspeha u vreme carstva i uticaju na današnji svet.

 • 02:35

  23. može

  Tajne muzeja - Sezona 3

  Nekadašnja kraljevska palata sada je muzej francuske istorije, koji privlači tri miliona posetilaca godišnje. Istraživaćemo neobično oružje i saznaćemo više o smrti kraljeve ljubavnice.

 • 03:30

  23. može

  Misterije u muzeju - Sezona 7

  Don Vajldmen ispituje negativ koji je doneo promene u prodajnu industriju, zatim jaknu koja je pripadala prevarantu sa neverovatnim smislom za humor, kao i nekonvencijalnu iskopinu.

 • 04:25

  23. može

  Misterije u muzeju - Sezona 7

  Don Vajldmen ispituje aeronautičku napravu koja je postala popularna, kao i majicu suvenir povezanu sa jednim neobičnim događajem.

 • 05:10

  23. može

  Misterije u muzeju - Sezona 8

  Don Vajldmen otkriva herojska dela Prve dame, putuje u Englesku da ispita loptu povezanu sa igrom mira iz I svetskog rata i proučava eksplozivnu priču o kitu iz Oregona.

 • 06:10

  23. može

  Sjajni pronalasci - Sezona 2

  Sviđalo se to nama ili ne, rat, sukob i potreba da se istraži nepoznato je katalizator za ljudski tehnološki napredak. Činjenica je da je čovečanstvo najinventivnije kada je destruktivno.

 • 06:40

  23. može

  Sjajni pronalasci - Sezona 1

  Memorijska pena je osvojila svet i pomaže milionima da mirnije spavaju. Kako je NASA otkrila ovaj materijal za svemir? Posmatramo i nastanak satelitske televizije i automatskih špriceva.

 • 07:10

  23. može

  Misterije u muzeju - Sezona 4

  Don posećuje izložbu u Vašingtonu, posvećenu novinaru-istraživaču Donu Bolsu. Takođe, ispituje čudesni eliksir u istraživačkom centru, u Njuorku.

 • 08:05

  23. može

  Misterije u muzeju - Sezona 4

  Don ispituje otiske koje je navodno ostavila mitska zver za koju se verovalo da lovi u šumama Nju Džerzija. Potom ispituje pružna kola koja je koristio predsednik Harding.

 • 09:00

  23. može

  Smrtonosno čuvena DNK - Sezona 1

  Mark Evans otkriva da je Elvis Prisli možda patio od genetskog oboljenja srčanih mišića koje se zove hipertrofična kardiomiopatija, što je možda dovelo do njegove tragične prerane smrti.

 • 09:55

  23. može

  Smrtonosno čuvena DNK - Sezona 1

  Mark Evans pokušava da sazna više o Džonu F. Kenediju i Merlin Monro preko uzoraka njihove kose. On takođe putuje u Nju Džersi da dođe licem u lice sa Napoleonovim penisom!

 • 10:55

  23. može

  Smrtonosno čuvena DNK - Sezona 1

  Mark Evans prati izuzetan trag relikvija za koje se tvrdi da potiču od Adolfa Hitlera i Eve Braun, od kostiju koje je prodao KGB defektor do kose nađene na češlju u Hitlerovom planinskom odmaralištu.

 • 11:55

  23. može

  Drugi svetski rat u boji - Sezona 1

  Godine 1944, Amerika i Britanija na zapadu, zajedno sa Rusijom na istoku, su počele da zatvaraju krug oko Nemačke.

 • 12:55

  23. može

  Drugi svetski rat u boji - Sezona 1

  Opak rat protiv Japana se vodio na Pacifiku od decembra 1941. Japanci su potisnuti preko okeana, ostrvo po ostrvo, u divljačkoj borbi prsa u prsa.

 • 14:00

  23. može

  Drugi svetski rat u boji - Sezona 1

  Poslednji meseci rata u Evropi su bili šokantni i očajnički. Ova epizoda prati Britance i Amerikance dok prelaze Rajnu i Ruse dok prolaze kroz Poljsku u Nemačku.

 • 15:00

  23. može

  Drugi svetski rat u boji - Sezona 1

  Verujući u to da se Japan nikada neće predati, Trumanova administracija bacila je bombu na Hirošimu i Nagasaki, što je predstavljalo veliko finale rata.

 • 16:05

  23. može

  Ratne fabrike - Sezona 1

  U najboljijm danima, nemačka avio industrija zapošljavala je tri miliona radnika i proizvodila je desetine hiljada aviona. Kako je uspela da dominira evropskim nebom? I kako je onda sve pošlo nizbrdo?

 • 17:00

  23. može

  Ratne fabrike - Sezona 1

  Porodica Krup proizvodila je naoružanje još od Tridesetogodišnjeg rata. Mnogo pre Hitlera, Krup se bavio proizvodnjom oružja, čekajući ponovno uzdizanje nemačkog carstva.

 • 17:55

  23. može

  Divlja Kanada - Sezona 1 Novo

  Četvrta epizoda prikazuje priče iz najtežeg perioda u godini. Videćemo majku crnog medveda i njene mladunce kako se spremaju da prezime u svooj jazbini.

 • 19:00

  23. može

  Velika seoba - Sezona 1

  Ben se vozi balonom iznad Serengetija u Tanzaniji, kako bi po prvi put bacio pogled na moćna krda gnuova.

 • 19:55

  23. može

  Berlin 1945. - Sezona 1

 • 21:00

  23. može

  Tajni rat - Sezona 1

  U oktobru 1942. godine, Monti Vudhaus je poslat u Grčku kako bi napravio pakao. On je, uz pomoć partizana, izveo najspektakularniju misiju u celom ratu.

 • 22:00

  23. može

  Egipatske misterije - Sezona 1

  Otkrivamo sve tajne zdravlja i bogatstva u drevnom Egiptu. Saznajte kako se kraljiva Hatšepsut slučajno ubila, a upoznajte se i sa najstarijim zabeleženim slučajem raka dojke.

 • 22:55

  23. može

  Egipatske misterije - Sezona 1

  Naučnici i istoričari istražuju da li su vulkani uništili jednu drevnu dinastiju. Otkrivaju nam kako promene u prirodi, nastale od ljudske ruke, ugrožavaju ostatke velike egipatske civilizacije.

 • 23:50

  23. može

  Smrt Vikinga - Sezona 1

  Postojale su četiri poznate i skoro identične vikinške tvrđave i Danskoj, pre leta 2012. godine, kada su danski arheolozi primetili da na istočnoj obali Zelanda postoji šupljina.

O nama

Viasat History inspiriše gledaoce sadržajem koji predstavlja istoriju na moderan način. Programi zasnovani na podrobnim istraživanjima su intelektualni izazov za naše gledaoce jer pružaju novu perspektivu prošlosti koju izlažu najharizmatičniji istoričari današnjice. Naš glavni fokus je istorija Evrope, iako naš program pokriva i istorijske događaje iz raznih delova sveta, kao i događaje iz daleke prošlosti, a gledaocima otkrivamo istorijske tajne tumačeći ih u svetlu savremenih događaja.

Gde nas možete gledati

Macola, Mirta Klaser, Stole, Pufta, Stojko, Aranđel. Trokrilni, Gvozden, Klaja, Nedeljković/Smiljanić,…

Pročitajte više

Da li ste znali da Henri VIII nije bio prvorođeni sin Henrija VII? Presto slavnog kralja trebalo je…

Pročitajte više

Sa našim stručnjakom Donom Vildmanom, otkrićemo skrivene tajne muzejskih eksponata. Don ispituje svaki…

Pročitajte više

U junu smo za vas pripremili eklektični miks istorijskih tema. Odaberite favorite i gledajte ih na kanalu…

Pročitajte više

Hapšenja, suđenja i pogibije nevinih - to je bio najveći lov na veštice u američkoj istoriji! Gledajte…

Pročitajte više

U maju 1692. godine, bogata zajednica u Novoj Engleskoj u Salemu osudila je 20 mladih žena da su zaposednute…

Pročitajte više

Pakt o prijateljstvu i savezništvu potpisali su Adolf Hitler i Benito Musolini 22. maja 1939. godine.…

Pročitajte više

Najlepše je što smo svi različiti. 🙂 Danas se obeležava Svetski dan kulturne raznolikosti za dijalog…

Pročitajte više