TV raspored

 • 00:15

  31. može

  Intimni životi - Sezona 1

  U Sankt Petersburgu, Trejsi otkriva kako je Petrovo nekonvencionalno detinjstvo stvorilo jednog nekonvencionalnog čoveka i saznaje kako je posvećen i brutalan Petar poveo Rusiju u moderno doba.

 • 01:10

  31. može

  Misteriozna nacistička ubistva - Sezona 1

  Istinita priča iz koje saznajemo kako se berlinski odred za ubistva usprotivio ideologijama nacističkog režima, ometanjem istrage i puštanjem serijskog ubice da se izvuče.

 • 02:05

  31. može

  Razotkrivanje blaga - Sezona 2

  Istražujemo Koplje sudbine - predmet za koji se smatra da je imao specijalne moći, a koji su želeli da poseduju kraljevi i osvajači od Karla Velikog do Hitlera.

 • 03:05

  31. može

  Tajne muzeja - Sezona 2

  Od dinosaurusa do meteora, i porekla ljudske rase, Američki prirodnjački muzej dom pružio je dom za 32 miliona predmeta, a njegovi radnici godišnje krenu put 100 ekspedicija.

 • 04:00

  31. može

  Tajne muzeja - Sezona 2

  Imperijalni ratni muzej pripoveda o Britaniji u ratu, od I sv. rata do danas, i to kroz kolekciju od 10 miliona predmeta, na pet lokacija u engleskoj, koje godišnje poseti preko dva miliona ljudi.

 • 04:55

  31. može

  Misterije u muzeju - Sezona 8

  Don Vajldmen istražuje retku raspravu o hrani, trku oko Zemlje i uniformu za ptice.

 • 05:40

  31. može

  Sjajni pronalasci - Sezona 1

  Zaštita od sunca se koristi širom sveta ali je doživela popularnost među vojnicima koji su ratovali u Pacifiku tokom Drugog svetskog rata. Pogledaćemo i kako su ležaljke postale tako rasprostranjene.

 • 06:00

  31. može

  Zabranjena istorija - Sezona 4

  Džejmi otkriva i priča priču o Johanu Rajkartu, čoveku koji je od nemačkog dželata pre Drugog svetskog rata postao vođa nemilosrdne i ubilačke državne mašine.

 • 06:50

  31. može

  Sjajni pronalasci - Sezona 1

  Plastelin obožavaju deca svih uzrasta širom sveta, pa čak i astronauti u svemiru! Dođite da saznamo kako je razvijen da bi pomogao u sukobu u Pacifiku. Takođe ćemo pogledati i kante za benzin.

 • 07:20

  31. može

  Misterije u muzeju - Sezona 4

  Don Vajldmen ispituje tašnu koja je pripadala ekscentričnom doktoru koji je išao neverovatno daleko u želji da pronađe eliksir mladosti.

 • 08:15

  31. može

  Misterije u muzeju - Sezona 4

  Voditelj Don Vajldmen istražuje vremešne predmete koji su u nekom trenuku bili u središu događaja koji je šokirao i prestravio jedno psihijatrijsko odeljenje.

 • 09:10

  31. može

  Velika seoba - Sezona 1

  Ben se sastaje sa stručnjakom za gnuove, dr Grantom Hopkraftom, kako bi saznao u kom pravcu se krda kreću i koliko su daleko četiri obeležene ženke putovale na putu svoje seobe.

 • 10:05

  31. može

  Velika seoba - Sezona 1

  Ova epizoda prikazuje najupečatljivije scene Velike seobe - prelazak reke Mara. Na tom mestu, gnuovi i druge životinje koje se sele moraju da se bore sa krokodilima i opasnim strujama da bi preživeli.

 • 11:00

  31. može

  Mape ubistava - Sezona 5

  1878. godina. Udovica u svom domu ubija njen sluga. Mlada Kejt Vebster ne samo da je ubila svog poslodavca, nego je ukrala njenu odeću, njenu imovinu i njen identitet.

 • 11:55

  31. može

  Mape ubistava - Sezona 5

  Meri Pirsi otpočela je aferu sa mužem svoje žrtve. Infiltrirala se u porodični život, odvela svoju suparnicu u smrt i naterala Madam Tiso da plati za njenu odbranu.

 • 12:55

  31. može

  Ratni zločini - Sezona 1

  Poznat po svojoj diskutabilnoj medicinskoj praksi i mutnim finansijskim transakcijama, ubilački instinkti oslobođenog doktora Marsela Petija naveli su ga da počini seriju šokantnih ubistava.

 • 13:50

  31. može

  Ratni zločini - Sezona 1

  Bili Hil bio je jedna od najmoćnijih figura u britanskom posleratnom podzemlju. Ali tajne iza Hilove imperije su malo kome poznate.

 • 14:45

  31. može

  Ratni zločini - Sezona 1

  Kada je američka vojska 1945. zauzela Zamak Kronberg, dogodila se skandalozna afera između kapetana američke vojske i avio oficira, koja je rezultirala jednom od najpoznatijih pljački svih vremena.

 • 15:40

  31. može

  Ratni zločini - Sezona 1

  Bande su harale predratnom Amerikom. Mediji su dizali paniku pišući o Meksikancima i Latinosima. Kada je poceo Drugi sv. rat oni su okarakterisani kao pretnja što je dovelo do sukoba na rasnoj osnovi.

 • 16:35

  31. može

  Ratni zločini - Sezona 1

  Zločinci su bili apsolutna potreba u nacističkoj Nemačkoj i u Britaniji. Ova epizoda fokusira se na dvojicu serijskih ubica koji su koristili apsolutnu tamu da se obruše na žrtve u Londonu i Berlinu.

 • 17:35

  31. može

  Deset najjačih - Sezona 1

  Ratovi su oduvek pokretali razvoj tehnologije; od penicilina i pionirske plastične hirurgije do razvoja interneta i GPS-a, rangiramo najuticajnije izume ratovanja.

 • 18:45

  31. može

  Deset najjačih - Sezona 1

  Od super-strašnih borbenih brodova Prvog svetskog rata do prikrivenih podmornica Hladnog rata, morska plovila pokazala su se odlučujućim u borbi za prevlast na moru.

 • 19:55

  31. može

  Izgubljeni grad gladijatora

 • 21:00

  31. može

  Pompeji: Otkrivanje novih činjenica

 • 22:10

  31. može

  Otkrivanje Julija Cezara

 • 23:20

  31. može

  Mape ubistava - Sezona 4

  Heri Roberts i još dvoje ljudi ubili su tri policajca u Šepards Bušu jednog petka, 12. avgusta, 1966. Nakon ubistva su pobegli i nakon toga kreće ozbiljna potera.

O nama

Viasat History inspiriše gledaoce sadržajem koji predstavlja istoriju na moderan način. Programi zasnovani na podrobnim istraživanjima su intelektualni izazov za naše gledaoce jer pružaju novu perspektivu prošlosti koju izlažu najharizmatičniji istoričari današnjice. Naš glavni fokus je istorija Evrope, iako naš program pokriva i istorijske događaje iz raznih delova sveta, kao i događaje iz daleke prošlosti, a gledaocima otkrivamo istorijske tajne tumačeći ih u svetlu savremenih događaja.

Gde nas možete gledati

Macola, Mirta Klaser, Stole, Pufta, Stojko, Aranđel. Trokrilni, Gvozden, Klaja, Nedeljković/Smiljanić,…

Pročitajte više

Da li ste znali da Henri VIII nije bio prvorođeni sin Henrija VII? Presto slavnog kralja trebalo je…

Pročitajte više

Sa našim stručnjakom Donom Vildmanom, otkrićemo skrivene tajne muzejskih eksponata. Don ispituje svaki…

Pročitajte više

U junu smo za vas pripremili eklektični miks istorijskih tema. Odaberite favorite i gledajte ih na kanalu…

Pročitajte više

Hapšenja, suđenja i pogibije nevinih - to je bio najveći lov na veštice u američkoj istoriji! Gledajte…

Pročitajte više

U maju 1692. godine, bogata zajednica u Novoj Engleskoj u Salemu osudila je 20 mladih žena da su zaposednute…

Pročitajte više

Pakt o prijateljstvu i savezništvu potpisali su Adolf Hitler i Benito Musolini 22. maja 1939. godine.…

Pročitajte više

Najlepše je što smo svi različiti. 🙂 Danas se obeležava Svetski dan kulturne raznolikosti za dijalog…

Pročitajte više