TV raspored

 • 00:45

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 10

  Don Vildman istražuje želju jedne žene za atletskom slavom. Otkriva bizarnu upotrebu američke poštanske službe i bavi se čovekom koji je po svaku cenu želeo da preživi.

 • 01:30

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 10

  Don Vildman istražuje smrt legende kantri muzike. Bavi se operacionim instrumentima povezanim sa čudnom medicinskom misterijom.

 • 02:20

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 11

  Don Vildman razotkriva britansku zaveru da ubiju Džordža Vašingtona. On istražuje bizarno suđenje petlu koji je sneo jaje i ispituje najozloglašeniju američku porodičnu svađu.

 • 03:05

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 6

  Vildman istražuje zadivljujući portret, zatim, medalju koja je dodeljena čoveku čiji su kontroverzni eksperimenti zauvek promenili američko obedovanje, kao i ključ koji je koristio sumnjivi prevarant.

 • 03:55

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 6

  Don Vildman ispituje Tutski Rol bombone koje su jednom spasile život grupe vojnika, zatim, gitaru čiji je vlasnik bio čuveni robijaš, kao i bicikl koji je doprineo početku letenja čoveka u kosmos.

 • 04:50

  21. june

  Zabranjena istorija - Sezona 2

  Džejmi istražuje ultra tajanstveni Red ružinog krsta - Rozenkrojcere. To je bio misteriozni masonski red čiji je član bio i Leonardo Da Vinči, Sir Isak Njutn i Kristofer Vren.

 • 06:00

  21. june

  Pravi rat prestola - Sezona 1

  1328. godina: poslednji kralj umire i francuska kruna odlazi u ruke dinastije Valoa. To je razbesnelo engleskog kralja Edvarda III, koji sebe smatra legitimnim naslednikom francuskog prestola.

 • 06:55

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 5

  Don Vildman ispituje pištolj povezan sa legendarnom ljubavnom pričom, vrstu biljke koja je povezana sa pričom o zlostavljanju, kao i par zacementiranih cipela iz zatvora, korišćenih za kažnjavanje.

 • 07:50

  21. june

  Misterije u muzeju - Sezona 5

  Don Vildman ispituje ostatke metala povezane sa nuklearnom katastrofom, dvogled koji je pripadao velikom vizionaru, kao i sliku koja prikazuje jednog od najozloglašenijih zapadnih prevaranata.

 • 08:45

  21. june

  Planeta Evropa i dalje - Sezona 2

  Pustinja Kalahari je dom mnogim vrstama životinja i biljaka, uprkos činjenici da hiljadama kilometara uokolo nema vode. U ovom fascinantnom dokumentarcu, pronaći ćemo njene stanovnike.

 • 09:45

  21. june

  Planeta Evropa i dalje - Sezona 2

  Pojas Kaprivi je predeo prepun sveže vode koja pejzaž obogaćuje bujnim zelenilom. U ovoj neobičnoj emisiji, upoznaćete način života ovdašnjih bušmana.

 • 10:45

  21. june

  Mitovi i čudovišta - Sezona 1

  Ljubav je univerzalna i moćna emocija, koja može da bude i destruktivna. Požuda može da uništi, a izdaja da rani. Svako društvo zaintrigirano je ovom iracionalnom silom.

 • 11:40

  21. june

  Mitovi i čudovišta - Sezona 1

  Kako se formira zajednica? Ova epizoda otkriva kakva je bila uloga mitova i legendi u stvaranju društvenih pravila, kao i kakve su kazne čekale one koji ih ne poštuju.

 • 12:35

  21. june

  Mitovi i čudovišta - Sezona 1

  Smrt je zastrašujuća i uznemirujuća pojava za svakoga. Mitovi i legende ne govore samo o običnom strahu od umiranja. Po raznim pričama o smrti shvatamo šta je zaista na ceni za života.

 • 13:30

  21. june

  Uzdizanje Pompeje - Sezona 1

  Rušenje gladijatorskih baraka, 2010. godine, skrenulo je pažnju na loše stanje u kome se nalazi Pompeja. Evropska komisija i italijanska vlada odvojili su 105 miliona evra da spasu ovaj grad.

 • 14:30

  21. june

  Uzdizanje Pompeje - Sezona 1

  Prošlo je osam meseci od početka projekta iskopavanja i već je otkrivena jedna mala ulica ispod slojeva vulkanske lave.

 • 15:35

  21. june

  Pompeja: nakon erupcije

 • 17:00

  21. june

  Rimski nevidljivi grad

 • 18:05

  21. june

  Deset najjačih - Sezona 1

  Šta definiše uspešnu borbenu silu? Ratovanja su se radikalno promenila tokom prošlog veka, a oružane snage su morale da se prilagode novim tehnologijama i taktikama.

 • 19:00

  21. june

  Deset najjačih - Sezona 1

  Tenk Mark 1 prvi put je korišćen 1916. godine da bi Saveznicima dao prednost u rovovima; to je promenilo način na koji se vodi bitka i postalo je temelj veka inovacija u oklopnim vozilima.

 • 20:05

  21. june

  Religijski ratovi - pravi rat tronova - Sezona 2

  U Francuskoj, francusko kraljevstvo je u haosu. Iza novog kralja, Čarlsa IX, Katarina Mediči vlada iz pozadine, kao gospodarica trona. Međutim, ona ne može da spreči građanski rat.

 • 21:00

  21. june

  Henri VIII: čovek, monarh, monstrum - Sezona 1 Novo

  Užasan čir koji se Henriju pojavio na nozi imao je užasne posledice na njegovo mentalno zdravlje i raspoloženje. Takođe, on ostaje bez svoje sportske graže i postaje gojazan.

 • 22:00

  21. june

  Mitske zveri - Sezona 1

  Pernata zmija bila je zastrašujuće čudovište. Zašto su drevni narodi verovali u postojanje takvog stvorenja i zašto je Teotiuakan zbog njega žrtvovao svoje sugrađane?

 • 22:55

  21. june

  Mitske zveri - Sezona 1

  Minotaur je jedno od najpoznatijih mitskih stvorenja. Šta je iz realnog sveta bila inspiracija za stvaranje ovog mita? Dokazi ljudskog žrtvovanja otkrivaju nam neke nove istine iza ovog mita.

 • 23:50

  21. june

  Mape ubistava - Sezona 5

  U ovoj emisiji iz dva dela ponovo ćemo se baviti zločinima Džeka Trboseka. Senzacionalistička štampa iz 1888. godine oblikovala je javnost. Sada ćemo se ponovo baviti životima njegovih žrtava.

O nama

Viasat History inspiriše gledaoce sadržajem koji predstavlja istoriju na moderan način. Programi zasnovani na podrobnim istraživanjima su intelektualni izazov za naše gledaoce jer pružaju novu perspektivu prošlosti koju izlažu najharizmatičniji istoričari današnjice. Naš glavni fokus je istorija Evrope, iako naš program pokriva i istorijske događaje iz raznih delova sveta, kao i događaje iz daleke prošlosti, a gledaocima otkrivamo istorijske tajne tumačeći ih u svetlu savremenih događaja.

Gde nas možete gledati

Macola, Mirta Klaser, Stole, Pufta, Stojko, Aranđel. Trokrilni, Gvozden, Klaja, Nedeljković/Smiljanić,…

Pročitajte više

Da li ste znali da Henri VIII nije bio prvorođeni sin Henrija VII? Presto slavnog kralja trebalo je…

Pročitajte više

Sa našim stručnjakom Donom Vildmanom, otkrićemo skrivene tajne muzejskih eksponata. Don ispituje svaki…

Pročitajte više

U junu smo za vas pripremili eklektični miks istorijskih tema. Odaberite favorite i gledajte ih na kanalu…

Pročitajte više

Hapšenja, suđenja i pogibije nevinih - to je bio najveći lov na veštice u američkoj istoriji! Gledajte…

Pročitajte više

U maju 1692. godine, bogata zajednica u Novoj Engleskoj u Salemu osudila je 20 mladih žena da su zaposednute…

Pročitajte više

Pakt o prijateljstvu i savezništvu potpisali su Adolf Hitler i Benito Musolini 22. maja 1939. godine.…

Pročitajte više

Najlepše je što smo svi različiti. 🙂 Danas se obeležava Svetski dan kulturne raznolikosti za dijalog…

Pročitajte više